Succesvolle HomeRide krijgt vervolg in juni

Ga je fietsen voor een goed doel, vertel het en trek anderen over de streep.
Plaats reactie
RMcD Kinderfonds
Kinderzitje
Berichten: 1
Lid geworden op: di 08 november 2011 11:53

Succesvolle HomeRide krijgt vervolg in juni

Bericht door RMcD Kinderfonds » di 08 november 2011 12:00

Op zaterdag 2 en zondag 3 juni 2012 vindt de tweede editie plaats van HomeRide, een spectaculaire fondsenwervende fietstocht. Deelnemers fietsen in teamverband non-stop van Groningen naar Maastricht, langs zes Ronald McDonald Huizen en twee Ronald McDonald Vakantielocaties. Het doel is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

De 500 kilometer lange HomeRide gaat van Groningen via Beetsterzwaag, Zwolle, Utrecht, Tilburg, Veldhoven en Valkenburg naar Maastricht. Het doorkruisen van Nederland, het afzien in de nacht en de bijzondere sfeer maken van deze uitdagende tocht een unieke ervaring.

Doel
De eerste editie van HomeRide, afgelopen september, leverde ruim €190.000 op voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Toen waren er dertien teams en ruim 125 deelnemers. Het doel is om veertig teams aan de start van de tweede HomeRide te krijgen en de streefopbrengst is €500.000. De eerste teams hebben zich al ingeschreven.

Het evenement is verplaatst naar juni, omdat dan meer kans is op goed weer en de nacht korter is. De route gaat dit keer niet over Arnhem en Nijmegen, maar over Utrecht.

Volledig of estafetteGetrainde deelnemers kunnen de volledige HomeRide fietsen, maar deelnemen in estafettevorm is ook mogelijk. Zo kan per etappe de samenstelling van een team wijzigen. Teams bestaan uit vier tot elf personen met minstens drie fietsers en één teammanager die niet fietst.

Teams moeten een minimumbedrag van €7.000,- werven alvorens mee te kunnen doen. Deelnemers krijgen een wielrenshirt en een GPS-tracker met de route erop.

Deelnemen
Iedereen kan deelnemen aan HomeRide, zowel sportieve als minder sportieve mensen. Een team bestaat namelijk niet alleen uit fietsers, maar ook uit bijvoorbeeld een ploegleider, sponsormanager, pr-manager en materialenman of -vrouw.
Teams kunnen zich inschrijven op http://www.homeride.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over de tocht, de voorwaarden om deel te nemen en de teamsamenstelling.

Huizen en Vakantie
Het sponsorgeld komt ten goede aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. In de Ronald McDonald Huizen op de route logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in een ziekenhuis of revalidatiecentrum. De Ronald McDonald Vakantielocaties in Beetsterzwaag en Valkenburg bieden gehandicapte kinderen de mogelijkheid onbeperkt vakantie te vieren met hun familie.

Gebruikersavatar
Geer
Carbon Racefiets
Berichten: 2017
Lid geworden op: do 07 oktober 2010 09:11
Fiets: Ja
CTWT-lid: Ja
Locatie: Historisch stadscentrum

Re: Succesvolle HomeRide krijgt vervolg in juni

Bericht door Geer » di 08 november 2011 14:56

Mooi initiatief.

Dit jaar hebben twee teams uit Kampen mee gedaan en de jongens waren nogal te spreken over het gebeuren en de organisatie (behalve de vele regen en ietswat latsig navigeren in het donker). Zeker de groep waar Boogerd mee reed, had een mooie dag.

Wel ongelooflijk dat een aantal mensen dus die volledige 500km hebben gereden. Respect!
Biologisch

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast