Informatie

De plek voor discussies en ervaringen over het Cyclobrevet. Een initiatief van CTWT.NL
Gesloten
Gebruikersavatar
Rob T
Prince of Spain
Berichten: 22123
Lid geworden op: wo 24 mei 2006 19:43
Fiets: PITON Scuro RS
CTWT-lid: Ja
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

Informatie

Bericht door Rob T » wo 15 februari 2012 13:11

PERSBERICHT

Eindhoven, 16 februari 2012

Cycling Team Wielertoerist komt met Cyclobrevet
Prestatiebrevet moet rijden cyclosportieven stimuleren

Cycling Team Wielertoerist (CTWT) introduceert vandaag, 16 februari 2012, het Cyclobrevet, een brevet voor mensen die vijf of meer cyclosportieve tochten hebben gereden. CTWT wil met dit brevet de prestatie van de deelnemers aan deze tochten meer inhoud geven en tegelijk het rijden van cyclosportieve tochten stimuleren. CTWT lanceert het Cyclobrevet met de website http://www.cyclobrevet.nl.

Een cyclosportieve tocht is een tocht met tijdwaarneming en een competitie-element. De bekendste zijn La Marmotte, de Maratona dles Dolomites en de Ötztaler Radmarathon. De tijdwaarneming tijdens deze tochten maakt het deelnemers mogelijk zich te meten met andere deelnemers. Of met zichzelf. Duizenden Nederlanders en Belgen reizen iedere zomer naar de mooiste fietsgebieden van Europa om aan deze tochten deel te nemen. En of ze nu op de eerste, 99ste of 824ste plaats eindigen, iedereen levert een prestatie op zijn of haar niveau.

Brevet
Om deze prestatie meer inhoud te geven, komt CTWT met het Cyclobrevet. Iedereen die vijf of meer cyclo’s heeft verreden komt in aanmerking voor dit brevet. Dit brevet kan brons, zilver of goud zijn naargelang de prestaties in de cyclo’s. Verder is er een Groot Cyclobrevet voor mensen die tien of meer cyclo’s hebben verreden en een Super Cyclobrevet voor mensen die vijftien of meer cyclo’s hebben verreden. Het is niet noodzakelijk om die cyclo’s in één jaar te rijden. Er is geen eindtermijn. Dus een deelnemer die één cyclo per jaar rijdt, komt na vijf jaar in aanmerking voor het Cyclobrevet.

Twintig cyclo’s
CTWT heeft voor het Cyclobrevet twintig cyclo’s geselecteerd. Daarbij horen onder andere de drie grote cyclo’s; La Marmotte, Maratona dles Dolomites en de Ötztaler Radmarathon. Ook andere bekenden horen tot dit rijtje, zoals de Gran Fondo Giordana, de Nove Colli, Les Trois Ballons, de Velomediane Claudy Criquielion en de Gran Fondo Eddy Merckx. Maar ook minder bekende cyclo’s behoren tot dit rijtje, zoals Milaan-San Remo en Rund um Köln.
CTWT wil met haar keuze de deelnemers met een grote variëteit aan cyclo’s kennis laten maken. Vandaar dat ze berg-, heuvel- en vlakke tochten in het pakket heeft. Iedere deelnemer vindt daarom wel enkele cyclo’s die hem of haar liggen.

CTWT
Cycling Team Wielertoerist is een unieke wielervereniging. Het is een landelijke vereniging ontstaan en georganiseerd via internet en aangesloten bij de KNWU. Uniek in Nederland, met het internetforum http://www.wielertoerist.nl

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast